Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κανένα Σύνορο Ποτέ τζιαι Πουθενά...

Η πολίτικη πραγματικότητα της Κύπρου μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτή που εμάς που μεγαλώσαμε δαμε καθώς είμαστε θύμα της που την πρώτη στιγμή που  μας  εντάσσουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Που το νηπιαγωγείο, η εμφύτευση ιδεολογικό-πολιτικών  αντιλήψεων αλλά τζιαι η επί της ουσίας βίαια αποτύπωση μιας εθνικής ταυτότητας εντάσσεται στο πρόγραμμα. Σε Εθνικές επετείους όπου Κάθε Απρίλη   τετράχρονα τζιαι πεντάχρονα  εν ντυμένοι Αγωνιστές  της ΕΟΚΑ, όπου κάθε Ιούλη ακούν για εισβολή τζιαι Τούρκους που έκαψαν τζιαι λεηλάτησαν , που ήραν τζιαι επκιαν μας τα. Καθε Νοέμβρη ακούν για Ένα Ψευδοκράτος που εν η μισή τους πατρίδα, Ακούν για έναν Κολοκοτρώνη Ήρωα, Για έναν Αυξεντίου Ήρωα Για έναν Γρίβα Ήρωα. Μετέπειτα τα τετράχρονα τζιαι τα πεντάχρονα δέχονται τζιαι τα δάκρυα συγκίνησης τζιαι την Στοργική αγκαλιά του γονιού τους που εν περήφανος που ο γιος/κόρη του ήταν τόσο καλός στην γιορτή του νηπιαγωγείου, τζιαι παράλληλα νιώθει ανακουφισμένος πως το παιδί του βρίσκεται στα σωστά χέρια των νηπιαγωγών που του ανοίγουν τις πόρτες της  ιστορίας τούτου του τόπου που εν καμένος τζιαι την συνέχεια ξέρετε την.

Το Πεντάχρονο γίνεται Εφτάχρονος τζιαι παει δημοτικό. Στο δημοτικό ο Γονιός ελπίζει στο οτι οι Δάσκαλοί ενα του θέσουν τις βάσεις για να μάθει τα βασικά να αρκεψει να ανοίγει τα μαθκια του. Επιστήμη, Μαθηματικά,Ελληνικά,Θρησκευτικά,Ιστορία, τετράδια δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι , σκέφτομαι και γράφω -μόνο για την εισβολή- με το λιβάνι της Κερύνεια φωτογραφία στο εξώφυλλο  , βιβλία με το ριζοκαρπασο, τον πενταδάκτυλο τζια την Μόρφου, Χάρτες της Κύπρου με μια κοτζινη γραμμή να κοφκει την Κύπρο ''μας''. Ο Μακάριος, Ο Γρίβας, Ο πόλεμος τζιαι ο πόνος, ο Ισαάκ, ο Σολωμού Το κυπριακό, η Ελλάδα μας , οι μουσουλμάνοι τζιε οι χριστιανοί η γιαγιά μας τζιαι ο παππούς μας που έχασαν τα σπιθκια τους, η τουρκοκυπριακή σημαία παστον πενταδάκτυλο, Το ΑΠΟΕΛ, Η Ομόνοια Οι προδότες , οι ήρωες , ο Εθνικός ύμνος , η προσευχή το πρωί, οι αργίες το ψευδοκράτος που μας εφκαλλαν έξω τζιαι φωναζαμεν έξω οι οι τουρτζιοι που την Κύπρο με τις ελληνικές τις πλαστικές τες σημαιουες, Γιορτές -εγώ ενναμε ο Αυξεντίου εσύ ?
-εγώ εννα με ο Παλληκαριδης.  Η Ελλάδα εν η μητέρα πατρίδα .
εν γίνεται να φάμε με να πιούμε εννα πάμε να κοινωνήσουμε.

Γυμνάσιο-Λύκειο , Ιστορία της Κύπρου, σοβαρεφκουν τα πράματα ενεσχιει σκερτσακια, εσχιει τραουθκια... Ξυπνα καμένε μου ραγιά, Η δική μου Η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο, ένας ομονοιατης τσακώνεται με τον φιλο του τον αποελιστα επειδή λαλει οτι η Κύπρος εν κυπριακή Οι ελληνική τζιαι οτι οι αποελλιστες εν φασίστες ο ανορθοσιατης λαλεί του ομονοιατη οτι εν προδότης τζιαι οτι τον παππού του επεξαν τον τζια εθκιοξαν τους που την Αμμόχωστο, ο καθηγητής ο Ακελικος λαλεί την Κύπρο πρόδωσαν της τούτοι που το παίζουν πατριώτες , ο Καθηγητής του Δη Συ λαλεί τούτοι ούλοι οι αριστεροί εν προδότες. Οι μιτσιοι βαστούν τες τσάντες τους ο ένας στόχο πανο ο άλλος σφυροδρέπανο τζιαι οι 2 τραγουδούν τον εθνικό ύμνο τζιαι οι 2 εννα κατέβουν στο ληδρα παλας ο ένας εννα παει με την ΕΔΟΝ ο άλλος με την Ε.Φ.Ε.Ν ενα τσακκοθουν, το σαββατο εννα παει ο ενας στους πορτοκαλί τζιαι ο άλλος στη θύρα ο ενας εννα δει κάποιον να καμει ναζιστικό χαιρετισμό ο άλλος εννα δει άλλον να φκαλλει τουρτζικη σημαία εννα τσακκονουνται στα κκαφε, μακαρίου, δισκοθήκες.τζιαι  την Δευτέρα σχολειό παλε . Ο γονιός περήφανος, απογοητευμένος ενεσχιει σημασία πλέον.
Κοφφι Αναν εσείς είπατε Ναι εσείς Οι , ο Κληρίδης , ο Βασιλείου, ο Κυπριανού, ο Γρίβας, ο Μακάριος , το Ακελ . Το δηκο. ΈΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΤΖΙΟΙ . Παρέλαση, Αγιασμό σημαιουες, ληδρα παλας, Τα σύνορα μας εν στην Κερύνεια.Τούρκος καλός Μονό νεκρός, οι Εγγλέζοι, οι Αμερικάνοι , οι καλαμαράδες, ο Τσε, ο κουτσού,ο ματσακης,ο Ντενκτάς, ο ερντογαν, ο χριστοφκιας.


ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.... εν θα σχει στρατο τον τζιερο σας..

Στρατος.... τουτο εν θα το σχολιασο.

Σπουδές, πρωτοπορία, Ανατροπή το κόμμα τζιε οι κάλπες οι πατριώτες,οι προδότες τα ίσια τζια τα πουκουππα... Κυπριακή Κοινωνία.
Η πολιτική πραγματικότητα τουντου τόπου αποτελεί  συνειδησιακός βιασμός που γένια σε γενιά .η μεθοδική χειραφέτηση της μάζας δημιούργησε ένα χάσμα που καθιστά την πολυπόθητη λύση του κυπριακού προβλήματος κυριολεκτικά ανέφικτη. Ανέφικτη όχι για τον κοινοβουλευτισμό αλλά για τον λαό,πλέον εν ανέφικτο να υπάρξει μια λύση απο τα κάτω μια λαϊκή λύση που έχει στόχο την επανένωση του νησιού-τζιαι γεωγραφικά αλλα τζιαι πολιτισμικά τζια κοινωνικά .  Θα υπάρξει όμως μια λύση που εννα μετατρέψει τον συνειδησιακό βιασμό σε ενα βιασμό πιο πρακτικό, σε έναν που ζούμε και βιώνουμε αυτες τις μερες, εναν οικονομικο, κεφαλαιοκρατικο βιασμο.

O Όρος ανέφικτο, πηγάζει που την κριτική που θα ακολουθήσει μια κριτική που εχει σκοπό να αναδείξει επιτέλους τα αληθινά θύματα του κυπριακού. Αυτά τα θύματα δεν είναι κανένας άλλος από του ανθρώπους του νησιού που την Αντρουλλα που εχασεν τον αντρα της το 74, ως τον Κοτσιο τον αποελλιστα  και τον Νικολι τον ομονοιατη εν ετη 2011  που δεχουνται την διδασκαλια του σημμερα τζιαι αντιστροφα Η aishe που εχασεν τον αντρα της τζιαι η τουρκοκυπριακη νεολεα.
Πρωσοπικα θεωρω οτι ο τομεας που επηρεαστηκε μαζικοτατα  και παραυτα αποτελει το πιο μεγαλο πληγμα-θυμα της κυπριακης κοινωνιας ειναι οι Ανθρωπινες σχεσεις. Ο συγκεκριμενος τομεας ανα το παγκοσμιο βρισκεται σε περιοδο παρακμης ο ανθρωπος στον καπιταλιστικο 21ο αιωνα δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα εμπορευμα. ετσι ακομα και ιδιες του οι σχεσεις δεν θα μπορουσαν να ειναι τιποτα αλλο απο μια συναλλαγη , ενα ειδος εμποριου αν θελετε.  Σχεσεις εξουσιας, που αντανακλουν με ακριβεια την επιρροη του καπιταλισμου πανω στον ανθρωπο αλλα και παραλληλα  τον βαθμο επιρροης της εξουσιας πανω στον ανθρωπο, καθως οι ιδιες οι ανθρωπινες σχεσεις πλεον ενδυναμωνουν και καθιερωνουν την υπαρξη του υπαρχοντος πολιτικου συστηματος.  Σ'αυτα τα πλαισια  οι σχεσεις μεταξυ της τουρκοκυπριακης κοινοτητας και της ελληνοκυπριακης κοινοτητας μπορουν να παραλληλιστουν με την σχεση καταναλωτη και υλικου αγαθου. Συγκεκριμενα η αποξενωση του ελληνοκυπριου απο τον τουρκοκυπριο βρισκεται στο ιδιο πλαισιο με την αποξενωση της κοινωνιας απο το 'ειναι' τζιαι την εξυμνιαση του 'εχειν' της ιδιοκτησιας.
Η σημμερινη κοινωνια υστερει σε Κριτικη σκεψη, με τουτο  εννοω, στον τομεα της σεινηδησης αλλα και της κατανοησης του πολιτικου τσιρκου που αποκαλειται κυπριακη δημοκρατια. Για παραδειγμα, ποσοι ελληνοκυπριοι-μια ξεκαθαριση, δεν πιστευω σε καμια εθνικη ταυτοτητα η χρηση τ/κ- ε/κ γινεται για την διευκοληνση της αναλυσης- ξερουν οτι το συνταγμα της Ανεξαρτητης Κυπριακης Δημοκρατιας  ειναι γραμμενο απο χερια Εγγλεζικα και Αμερικανικα απλα ο Μακαριος εδωσε την υπογραφη/συγκαταθεση του?.
Ποσοι ελληνοκυπριοι μπορουν να συνηδητοπιοιησουν οτι τουντο νησι που ονομαζεται κυπρος ειναι απο τα πιο μεγαλα θυματα ιμπεριαλιστικου βιασμου παγκοσμια ?
Ποσοι ελληνοκυπριοι ξερουν για τους κοινους εργατικους αγωνες το 1948?
Ποσοι ελληνοκυπριοι εχουν αραγε την αντιιμπρεριαληστκη συνειδηση που θα επρεπε να εχουν ?
Ποσοι ελληνοκυπριοι ξερουν τι εκαμεν οι φασιστες του γρηβα τζιαι του μακαριου το 55-59?
Ποσοι ελληνοκυπριοι ξερουν για τη δυναμικοτητα του ΚΚΚ αλλα τζιαι για την ρεφορμιστικη ταση του ΑΚΕΛ-που εφαρμοζει την ιδια πολιτικη τακτικη που το 1960- που ουσιαστικα εννω εκαμμαν παρτυ οι φασιστες εκαθετουν στα βραστα του.?
Ποσοι ελληνοκυπριοι ξερουν για τις σχεσεις τ/κυπριων και ε/κυπριων εργατων πριν το 74?
Ποσοι ξερουν οτι τα πρωτοπαλληκαρα της ΕΟΚΑ εσφαζαν τουρκοκυπριους τζια ελληνοκυπριους αριστερους με προσχημα την προδοσια ενω οι πιο μεγαλοι ρουφιανοι ηταν ηδη μεσα στην ΕΟΚΑ (βλ. Γιορκατζη )
Ποσοι ελληνοκυπριοι ξερουν οτι το κρατος του Μακαριου ηταν δικτατορια?

Ποσοι ελληνοκυπριοι - συγκεκριμενα εθνηκιστες/δεξιοι κτλ- ξερουν οτι η ιδια ελληνικη κυβερνηση ασχολοταν  αμιδρα με την κυπρο ?
Τα πιο πανω ερωτηματα απευθηνονται μονο στην ελληνοκυπριακη πλευρα απλουστατα γιατι ειναι η μονη που ουλλα τουτα τα χρονια κλαιει τζιαι οδυρεται χωρις να καμμει τιποτε ουσιαστικο για Λυση . Ολα οσα εκαμεν ο ελληνοκυπριακος λαος απλα οδηγησαν σε αδιεξοδο. Απο την ρεφορμιστικη αριστερα ως την δεξια του ΕΛΑΜ απλουστατα εκαμαν το ζητημα της λυσης σχεδον ουτοπικο. 

Η τουρκοκυπριακη κοινοτητα κυριολεκτια-οπως αποδηχτηκε ειδικα τον τελευταιο χρονο-παλευκει με νυχια και με δοντια για λυση, τζιαι συγκεκριμενα τουντη παλη καμμει την μεσα στο δρομο ουσιαστικα τζια εμπραττα. ολικοι αρνητες στρατευσης αναμενουν δικαστηρια, ενω ο στρατος της ελληνοκυπριακης πλευρας επεζεισε τα γεγονοτα στο Μαρι τζιαι εφκηκεν τζιαι με μετοπο καθαρο ενω ειναι ο προτος που εχει ευθηνη . Εργατικες γενικες  απεργειες με τεραστια καταστολη που την εξουσια της τ/κ πλευρας με εικονες να δειχνουν τουρκοκυπριους να κρουζουν τουρκικες σημαιες τζια φωτογραφιες του ερτογαν. Τουτα ουλλα που μια μεριδα κοσμου που κυριολεκτικα αντιστεκεται σε εναν κοινοβουλευτικο  φασισμο, φασισμο αποικοιοκρατικο που την τουρκια καθως ο αριθμος εποικον εν τοσο μεγαλος που φκαλλει κυβερνηση. τζια τι κυβερνηση? μιαν που ο σκοπος της ενεν αλλος που την επισφραγηση των συμφερωντων της τουρκιας πανω στο νησι. τζιαι ο ελληνοκυπριος στον βαθη υπνο του δικαιου.

Οι συνθηκες του εκπαιδευτικου συστηματος στον Βορρα δεν διαφερουν στην προσωψη απο το εκπαιδευτικο συστημα του Νοτου. Οι τουρκοκυπριοι μαθαινουν οτι οι ελληνοκυπριοι δολοφονουσαν τουρκοκυπριους τζιαι ετσι Η τουρκια σαν εγγυητρια δυναμη Ανελαβε την ευθηνη της να προστατεψει την τουρκοκυπριακη μειονοτητα. Ποια η διαφορα της διδασκαλιας σε τουτη τη περιπτωση? απλο, Χρωματα τζιαι εθνικες ταυτοτητες. κοκκινο τζιαι Μπλε.

Στο παρελθον τουρκοκυπριοι τζια ελληνοκυπριοι που εντασσονται στην εξωκοινοβουλευτικη Αριστερα(τζιαι οι μονο) εσταθηκαν ενωμενοι εναντια σε μια πλυθωραν εχθρων. Φασιστες, Μπατσους κτλ. Στις γεννικες απεργιες πολλοι ελληνοκπριοι εδειξαν εμπραττα την αλληλεγγυη τους. Το πιο προσφατο γεγονος ομος ειναι το Occupy The Buffer Zone. 
Τουτη η πρακτικη σαν ιδεα προκαλει μου συναισθηματα Θαυμασμου απλουστατα γιατι εν ακριβως οτι χριαζεται στην παρουσα κατασταση, εναν ειδος Grassroots activism πανω στη πρασινη γραμμη που μας χωριζει δαμε τζιαι ποσα χρονια. Τουτη η προσπαθεια ερκεται σε μια φαση που το κινημα Οccupy εμφανιζεται σαν εκρηξη παντου τζιαι συγκεκρημενα στην Αμερικη ωπου το κινημα των Καταληψηων δεχτηκε σθεναρη καταστολη τζιαι ακομα δεχεται.
Στην κυπρο η καταληψη της πρασινης γραμμης εσχιει πολλη προοπτικη για εξελιξη. εξελιξη σε κατι απηλητικο προς τα σχεδια τζιαι του ελληνοκυπριακου τζιαι του τουρκοκυπριακου κρατους. Παραλληλα, δινεται μια ευκαιρια να αντιμετωπισουμε το ζητημα των σχεσεων μεταξυ των 2 κοινωτητων τζιαι να δημιουργησουμε σχεσεις αληθινες επικοινωνιακες τζιαι συντροφικες χωρις ιχνος προκαταληψης Θιγωντας  ετσι την φαινομενικοτητα της εθνικης ταυτοτητας τζιαι καταρηφκωντας την διδασκαλια του μισους που μας εφυτεψαν που τον τζαιρο που ειμαστε 5.

Στην κυπρο, Ο 'Λαος' εν μια λεξη που την χρησιμοποιουν οι ομονοιατες τζιαι τζινοι που πασειν Κυνηγι καθε κυριακη. Στη κυπρο Ο δρομος-εχτος του οτι εν αυτοκηνιτοκρατουμενος-εν τζιαι χορος φιεστας πρως ενηκιαση  οποτε δερει η ομαδα μας στο champions league η κερδισει το πρωταθλημα.
Τα γεγονοτα στο Μαρι εξυπνησαν ενα ρευμα αναστατωσης, μιας αναστατωσης που ειχε τεραστια προοπτικη για κατι καινουργιο, ομως η Λαικη Αντιδραση εν ηταν τιποτα αλλο απο μια εκφραση ακροδεξιου λογου με στοχο την δηθεν 'Αριστερη' κυβερνηση του ΑΚΕΛ  τζιαι τον Αγγονα του Σταλιν ΧριστοφκιΑν. Τα γεγονοτα στο Μαρι υποδειξαν σε ουλλους το ποσο ευθραστος εν ο κρατικος μηχανισμος, τζιαι ποσην αξια δεινει ο κρατισμος στην ανθρωπινη ζωη. Η δημοκρατια εν χαμογελα δειχνει τα δοντια της τζιαι τουντο κρατουμενο  τουτη οι κοινωνια εν μπορει να το συγκρατησει. Το Μαρι αφηκεν τον κοσμο Σαστησμενο τζιαι τρομοκρατημενο ειδεν το θανατο 13 ατομων τζιαι επιτελους  εχασε την ψευδαισθηση της ασφαλειας.  ειδε με τα ματια του τι συμαινει ΗΠΑ, Ειδε οτι Η κυπρος εν ακομα ενα τσιρακι του Αμερικανου, ειδε οτι ο Στρατος εν Κινδηνος, ειδε οτι τουντο πολιτικο συστημα απλουστατα εν ατελεσφωρο τζιαι μη αποτελεσματικο. ειδε τα τουτα ουλλα τζιαι τι εκρατησε?
Εκρατησε οτι ο χριστοφιας τζιαι η κλικκα του εν αχριστοι, τζιαι οτι τουτο εν εγγλημα τις αριστερας. Η αριστερα εν ο αποδιοπομπαιος τραγος στη συγκεκριμμενη περιπτωση υποδεικνειωντας ετσι τα καταλειπα της δυτικης προπαγανδας πανω στο νησι που εν παρων που τον τζιαιρο του ψυχρου πολεμου καθως ο Νασσερ Στην αιγυπτο εκαμεν τους Αμερικανοεγγλεζους  να κλασουν πατατες τζιαι ετσι μια κουμμουνιστικη απειλη στην κυπρο- το σταυροδρομι της μεσης ανατολης- θα πρεπε να εξασθενησει πριν καλα καλα παρει μορφη.  Τουντο συμπερασμα της προκαταληψης τζιαι της αποδιοπομποιησης της αριστερας μπορει να γινει αντιληπτο μονο τζιαι μονο που το γεγονος οτι Ο χριστοφιας ακομα περνιεται για αριστερος τζιαι το ΑΚΕΛ ως αριστερο κομμα. Παραλληλα εφκηκεν τζιαι ο ματσακης τζιαι ανεφερθηκε στην  κυβερνηση χριστοφια  ως κομμουνηστικη δικτατορια. Παρολαυτα το τοτε κινημα των Aganaktismenon, εκαταφερε να φκαλει ουλλες τις προκαταληψεις της κυπριακης κοινωνιας σε χρονο ρεκος τζιαι ουλλα τουτα γυρω που ενα κυκλικο κομβο εξω που το προεδρικο.
Η καταληψη της πρασινης γραμμης δεινει την ευκαιρια να θιξουμε ουλλο τουτο το θεατρο του παραλογου, να ανοιξουμε μαθκια σε μια περιοδο που η δεξια οχι μονο δυναμωνει αλλα εν η επομενη στην εξουσια. Γιωρκατζιες,Αναστασιαδιες,Παπαδοπουλοι  τζιαι δημοτικοι συμβουλοι που μιλουν για Λευκωσία η Λευκ-ΑΣΙΑ? χρειαζεται να μαστε δυναμικοι τζιαι ουλλοι μαζι να καμουμε την πρασινη γραμμη κεντρο της αντιδρασης μας.  Τα σχεδια τους ξερουμεν τα, εγωρασαν ουλλην την παλια Λευκωσία μεγαλοεπειχηρηματιες τζιαι θελουν μας να εξαφανιστουμε ασ τους δωκουμεν μιαν απάντηση τζιαι ασ τους δειξουμεν οτι τουτο εν θα περασει ετσι.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Καμιαν Ανοχη Στο Βιασμο Της Συνειδησης μας.
Μαυροπουλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου