Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αν εσείς φτωχαίνετε, τότε εμείς πλουτίζουμε. Άρα μήπως είναι καλή η φτώχεια (για εμάς);



Ίσως να μην υπάρχει μεγαλύτερο ταμπού για τη σημερινή αριστερά απ' το ταμπού απέναντι στο μίσος, κι ας έγραφε ο Μπένγιαμιν, άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας σε ό,τι αφορά τον δογματικό φανατισμό, ότι οι σοσιαλδημοκράτες έκαναν τεράστιο κακό στην εργατική τάξη κολακεύοντάς την αρκετά ώστε να ξεχάσει το "μίσος" της και μαζί "το πνεύμα θυσίας" της . Ο σημερινός αριστερός είναι ένα ευνουχισμένο υποχείριο του "διαλόγου", του "διαλόγου" που πρέπει να γίνεται ακόμα και αν την ίδια στιγμή άνθρωποι πεθαίνουν απ' το κρύο, γιατί, λέει, αυτό είναι ο πολιτικός πολιτισμός. Αυτό σημαίνει στην πράξη η αριστερή "αγάπη" σήμερα: μειλίχια ανοχή στην ισοπέδωση των ανθρώπων για χάρη του "διαλόγου" με τον ισοπεδωτή.
...
Αυτός που δεν έχει τίποτα μπορεί να έχει πειθαρχία μόνο αν έχει πρώτα μίσος, μίσος το οποίο τιθασεύει, οργανώνει, οξύνει και επιτείνει με ψυχρότητα ίση με αυτή του ανθρώπου που κοιτάζει την πείνα και την εγκατάλειψη σαν στατιστικό, σαν μια ατυχή επιπλοκή των αγορών, σαν μια παροδική ανωμαλία στην σύγκλιση δεικτών. Γιατί και αυτός ο άνθρωπος, ο πλούσιος άνθρωπος, ή ο άνθρωπος που γλείφει με κάθε κόστος τους πλούσιους ανθρώπους, ή ο άνθρωπος που ναι μεν καταλαβαίνει αλλά δεν θέλει να αλλάξει ποτέ τίποτα, έχουν μίσος. Μισούν τον φτωχό στον ίδιο ακριβώς βαθμό που αγαπούν το κέρδος και το χρήμα· και η πείνα που νομιμοποιούν σε βάρος του είναι η σφραγίδα αυτού του συνάμα ανομολόγητου και ανθρωποκτονικού μίσους.

Για αυτό και ανερυθρίαστα ομολογώ πως το αναρχικό σύνθημα "μίσος ταξικό" μού φαίνεται εξόχως αρμόζον για την πάστα ανθρώπου που πρέπει να είναι ο κομμουνιστής. Το ταξικό μίσος είναι αυτό που γίνεται εφικτό απ' τη συνείδηση του ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος σε τάξεις. Και συνεπώς είναι μίσος που απορρέει τόσο από την ταξική οργάνωση όσο κι απ' την εχθρότητα ενάντια σ' αυτή την οργάνωση. Πώς μπορείς να αγαπήσεις τον άνθρωπο αν δεν μισήσεις με όλο σου το είναι τις τάξεις, τον ταξικό διαχωρισμό, την ταξική διαίρεση που δημιουργεί το αμοιβαίο ταξικό μίσος; Πώς γίνεται να αγαπάς τον άνθρωπο χωρίς να σε ζεσταίνει αυτό το διπλό μίσος: το μίσος εκ μέρους των πρώην ανθρώπων που λέγονται προλετάριοι, το μίσος για ό,τι δημιουργεί την εξουσία που παράγει πρώην ανθρώπους που δεν έχουν τίποτε άλλο στα χέρια τους απ' το μίσος τους; 

Ντρέπομαι που βλέπω Έλληνες να πεινάνε, λέει ο Ν.Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου
Όταν πρωτοξεκίνησε ως εθελοντής στους Γιατρούς του Κόσμου 22 χρόνια πριν ο Νικήτας Κανάκης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια μέρα θα έστρεφε τη δράση του αποκλειστικά στην Ελλάδα, οργανώνοντας εκστρατείες για τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων για τους φτωχούς Έλληνες και μετανάστες.

«Τον καιρό του πολέμου στο Ιράκ ένα μεγάλο μέρος της Βαγδάτης κρατήθηκε ζωντανό από τα περίπου 150 φορτηγά με τρόφιμα που έφτασαν από την Ελλάδα. Σήμερα αυτά τα φορτηγά χρειάζονται για την Ελλάδα» τονίζει ο κ.Κανάκης.

Χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου, οι Γιατροί του Κόσμου μιλούν πλέον με στοιχεία που πραγματικά σοκάρουν. «Πέρυσι το 6%-7% των ανθρώπων που στρέφονταν σε εμάς για βοήθεια ήταν Έλληνες. Φέτος το ποσοστό αυτό είναι στο 30% και μάλιστα σε κάποια περιφερειακά ιατρεία, όπως στο Πέραμα, πλησιάζει το 85%-90%. Μιλάμε για δραματική αύξηση» τονίζει ο κ.Κανάκης.

«Μιλώντας με τους ασθενείς διαπιστώσαμε ότι είχαν πάρα πολύ λίγα τρόφιμα στα σπίτια τους. Έρχονται με πολύ αξιοπρέπεια, σιγανά και ντροπαλά και μας ρωτάνε αν έχουμε κάτι να φάνε. Αυτό ήταν σοκαριστικό και για μας. Γιατί όταν αυτός που σου λέει «πεινάω» μοιάζει με τη μάνα σου, ακούγεται σαν τον παππού σου, δείχνει σαν την κόρη ή το γιο σου επηρεάζεσαι»

"Κρίμα, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να θυσιαστείς μικρό κοριτσάκι προκειμένου να δεχτούν πρώτα οι εργάτες να δουλεύουν για ψίχουλα, ώστε να αυξάνονται έτσι τα δικά μας κέρδη, και μετά τα ξαναλέμε. Ελπίζουμε πάντως ως κεφαλαιοκράτες να καταλαβαίνεις, παρά το νεαρό της ηλικίας σου, ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό σου και να μην παρασυρθείς από τις "σειρήνες του λαϊκισμού" σύμφωνα με τις οποίες φταίμε εμείς και τάχα πρέπει να ανατραπούμε. Αυτά τα λένε οι κομμουνιστές, μην τους πιστεύεις"

Παραδίδουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία
Κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της ένα μικρό αγοράκι, η νεαρή μητέρα μπήκε δειλά δειλά στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων της Αθήνας, χαμήλωσε το βλέμμα της στο πάτωμα και με φωνή που μόλις ακουγόταν είπε:

-Kύριε εισαγγελέα, πάρτε το παιδί μου και βάλτε το σε ίδρυμα. Δεν έχω ούτε για το γάλα του!

Τέτοιες εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης διαδραματίζονται συχνά τους τελευταίους μήνες στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας, όπου γονείς, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχειας και της απόγνωσης, αναγκάζονται να καταφύγουν ακόμη και στον εισαγγελέα, με την ελπίδα να βρει στέγη και φαγητό για τα παιδιά τους, έστω σε ένα ορφανοτροφείο, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν πια να τα θρέψουν. 



"Ναι, εντάξει ρε παιδιά, καλή και η εκπαίδευση, αλλά...δε χρειάζομαστε τη νέα γενιά της Δύσης, όταν έχουμε τους φτηνότερους και πιο εντατικοποιημένους κινέζους, Ινδούς, κτλ. Άρα, γιατί να ξοδεύουμε πόρους για να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά;"

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
«Κούρεμα» στα κονδύλια των σχολικών επιτροπών
Σχολεία που λειτουργούν χωρίς θέρμανση, καθηγητές που φέρνουν αναλώσιμα από το σπίτι, παιδιά που μπαίνουν για μάθημα πεινασμένα, αίθουσες χωρίς φως... Επιστροφή στο κρυφό σχολειό ή προσαρμογή στα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα τροϊκανής έμπνευσης;

«Κανένα σχολείο της περιοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, για να αγοράσουν πετρέλαιο και να κάνουν απολυμάνσεις. Οι ευθύνες μετακυλίονται στους γονείς», συμπληρώνει. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει απαντήσει σε έγγραφο των διευθυντών σχολείων της Ν. Φιλαδέλφειας.

"Εντάξει μωρέ, δεν κάνει και τόσο κρύο, πώς κάνετε έτσι;"

Πάγωσαν τα... σώματα στις πολυκατοικίες
Πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν πετρέλαιο θέρμανσης και κοινόχρηστα
Πετρελαϊκή κρίση έχει ξεσπάσει στις πολυκατοικίες, με τους διαχειριστές να αναδεικνύονται σε τραγικές φιγούρες, καθώς δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις διαφορετικές... γραμμές αμύνης των συγκατοίκων στις πολυώροφες κυψέλες. Η απογείωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης, σε συνδυασμό με το φάσμα της φτώχειας που πλήττει ολοένα και περισσότερους Ελληνες, οδηγούν πολλά νοικοκυριά σε πραγματική αδυναμία να πληρώσουν τα διογκωμένα έξοδα θέρμανσης. Καθώς, όμως, οι οικονομικές συνθήκες δεν χειροτερεύουν με τους ίδιους ρυθμούς για όλους, παρατηρείται όλο και συχνότερα το φαινόμενο των έντονων διαφωνιών μεταξύ εκείνων που θέλουν να αγοραστεί πετρέλαιο κι εκείνων που αρνούνται κατηγορηματικά, είτε γιατί δεν έχουν είτε γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν. Σε παλιές πολυκατοικίες, που υπάρχει σύστημα κεντρικής θέρμανσης, χωρίς περιθώριο αυτόνομης επιλογής χρόνου λειτουργίας του καλοριφέρ, οι διενέξεις είναι εκρηκτικές.

Απέρριψε το δικαστήριο αδυναμία 90άχρονης να καταβάλλει το “χαράτσι”
Η 90χρονη προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια δηλώνοντας αδυναμία να καταβάλει το έκτακτο τέλος συνολικού ύψους 1.104 ευρώ και ζητώντας την προσωρινή παροχή προστασίας, ώστε να μην της διακοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε, η σύνταξή της ανέρχεται σε 900 ευρώ μηνιαίως, από τα οποία 500 πληρώνει σε γυναίκα που τη φροντίζει, ενώ δεν διαθέτει άλλα περιουσιακά στοιχεία και έσοδα. Υποστήριξε δε ότι η επιβολή του τέλους με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική.

Στα 11 δισ. ευρώ τα πρόσθετα βάρη για το 2012
Νέα μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 που θα κατατεθεί σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, λίγες ώρες μετά την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα. 

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου
Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του δημοσίου στις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, όπως και στον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.

"Κάπου είχα διαβάσει ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει κάμποσες μέρες χωρίς τροφή. Άρα, δεν τρέχει και τίποτα αν σας αρπάξουμε τις συντάξεις σας, ώστε να σώσουμε τις τράπεζες, και μετά δεν έχετε λεφτά ούτε για να τρώτε καθημερινά, έτσι δεν είναι; Α, και παρεμπιπτόντως γιατί να βγαίνετε νωρίς στη σύνταξη; Δουλέψτε μέχρι τέλους"

Κατώτερη σύνταξη 350 ευρώ και στα 67 έτη θέλει η τρόικα
Νέα μέτρα-σοκ για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει: Περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων κατά 20%. Θέσπιση ενιαίας κατώτατης σύνταξης σε όλα τα Ταμεία, που δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ και ανώτερης, που δεν θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Ενσωμάτωση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ και ενοποίηση των επικουρικών.

"Τι εννοείς θα βγω στη σύνταξη "μετά θάνατον"";

The Average American Must Work For Two Extra Years After Death
when it comes to retirement, 80 is, we are sad to say, the new 65, at least according to Wells Fargo. And with average life expectancy in the US peaking at 78.1, it means that the typical American will have to work for an additional 2 years after death

ΔΝΤ: Επιπλέον 23 εκατ. φτωχοί θα προστεθούν παγκοσμίως
Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, εάν η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμείνει στα τέλη του 2011 στο 2,6% και διαμορφωθεί στο 2,4% το επόμενο έτος, θα προκύψουν «μεγάλες αντιξοότητες, όσον αφορά τη χρηματοπιστωτική συγκυρία, και για κάποια πλούσια κράτη», «μια γενικευμένη ύφεση στην ευρωζώνη», αλλά και έντονες επιπτώσεις στο συνολικό αριθμό των φτωχών παγκοσμίως.

Έρχεται και 5o πακέτο εγγυήσεων προς τις ελληνικές τράπεζες 35 δις ευρώ – Στα 133 δις ευρώ η κρατική βοήθεια
Επειδή λοιπόν είναι πολύ πιθανό για λίγες εβδομάδες το τραπεζικό σύστημα να βρεθεί στον αέρα με τις εγγυήσεις στην ΕΚΤ το ελληνικό κράτος σε συνεργασία με την Τρόικα έχουν συμφωνήσει να εκδώσουν και 5ο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων προς τις τράπεζες ύψους 35 δις ευρώ. Με το νέο αυτό πρόγραμμα οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν λάβει άμεσα και έμμεσα κρατική βοήθεια ύψους 133 δις ευρώ.

Οι τράπεζες εν τω μεταξύ ξεκίνησαν ήδη να χρησιμοποιούν το 4ο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης μέσω της παροχής εγγυήσεων ύψους 30 δις ευρώ.
Οι τράπεζες έχουν χρησιμοποιήσει έως τώρα 28 δις ευρώ από τον νόμο Αλογοσκούφη, 15 δις επί θητείας Παπακωνσταντίνου 25 δις επίσης επί θητείας Παπακωνσταντίνου ενώ στις 4 Νοεμβρίου Eurobank, Alpha και Πειραιώς χρησιμοποίησαν και 6,5 δις από τα 30 δις του νέου προγράμματος εγγυήσεων με προοπτική μάλλον να χρησιμοποιηθούν όλα. Ταυτόχρονα έρχεται και νέο πρόγραμμα εγγυήσεων.

"Ουφ! Είναι ανάγκη να σας πληρώνουμε αν δουλεύετε για εμάς; Δε θα ήταν καλύτερα αν το κάνατε δωρεάν, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα "λειτουργικά έξοδα" μας;"

Young jobseekers told to work without pay or lose unemployment benefits
Britain's jobless young people are being sent to work for supermarkets and budget stores for up to two months for no pay and no guarantee of a job, the Guardian can reveal.

Under the government's work experience programme young jobseekers are exempted from national minimum wage laws for up to eight weeks and are being offered placements in Tesco, Poundland, Argos, Sainsbury's and a multitude of other big-name businesses.

Young people have told the Guardian that they are doing up to 30 hours a week of unpaid labour and have to be available from 9am to 10pm.

"Μα γιατί γκρινιάζετε; Ποιο είναι το πρόβλημα με το σημερινό σύστημα;"

The Top 0.1% Of The Nation Earn Half Of All Capital Gains
The top 0.1%-- about 315,000 individuals out of 315 million-- are making about half of all capital gains on the sale of shares or property after 1 year; and these capital gains make up 60% of the income made by the Forbes 400. 

"Έ όχι και να πληρώνω φόρους! Τι είμαι, εργάτης;"

Buffett-Ducking Billionaires Avoid Reporting Cash Gains to IRS
The rate at which the 400 U.S. taxpayers with the highest adjusted gross income actually paid federal income taxes --their so-called effective tax rate -- fell to about 18 percent in 2008 from almost 30 percent in 1995, IRS data show. That’s the tip of the iceberg, since much of their wealth never converts into income on a tax return, McCaffery said.

"Τι έκανε λέει; Διαμαρτύρεσαι; Φάε σπρέι πιπεριού στη μούρη για να μάθεις. "Δημοκρατικά" πάντα..."

ΗΠΑ: Λόμπι πρότεινε στις τράπεζες εκστρατεία δυσφήμισης των διαδηλωτών
Εταιρία εκπροσώπησης ειδικών συμφερόντων που συνδέεται με τις τράπεζες πρότεινε σχέδιο ύψους 850.000 δολαρίων για να δυσφημιστεί το κίνημα "Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ" (Occupy Wall Street, OWS) και οι πολιτικοί που εκφράζουν συμπάθεια σε αυτό, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

"Γριά-ξεγριά, το θέμα είναι ότι βγήκες στο δρόμο, και άρα πρέπει να σε καταστείλουμε"

Ρεπουμπλικανικά «βέλη» κατά του Occupy Wall Street
Υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών επιτέθηκαν στο κίνημα «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street, OWS) στην διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσαν χριστιανικές οργανώσεις της αμερικανικής δεξιάς στο Ντε Μόιν -με τη συμμετοχή των έξι από τους συνολικά οκτώ υποψήφιους.

«Πηγαίνετε να βρείτε καμιά δουλειά αφού κάνετε μπάνιο», είπε ο Νιουτ Γκίνγκριτς απευθυνόμενος στα μέλη του κινήματος ενώπιον του ακροατηρίου, κυρίως μελών μιας προτεσταντικής οργάνωσης, ερωτηθείς από το συντονιστή σχετικά με τους διαδηλωτές, ενώ αναφερόμενος στις ηθικές αξίες που πρεσβεύει, έκανε λόγο για την «υπευθυνότητα». 

Αφού δε σταματάτε με "απλό" ξύλο, "απλά" ψέματα, κτλ, ώρα για πιο "ενισχυμένα" μέσα. Αυτό το μίνι-τανκ είναι το νεότερο επίτευγμα - αυτοί προετοιμάζονται για πόλεμο, εμείς τι κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου