Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι 52 απεργοι Τζιε η Απανθρωπια της κυπριακης πραγματικοτητας.

65 Άνθρωποι εν εγκλωβισμένο στα κάτεργα του Δημοκρατικού σωφρονισμού με πρόσχημα την νομιμότητα της παραμονής τους στην Κύπρο. τούτη εν η ουσία του συγκεκριμένου γεγονότος, η εαυτό κάθε εαυτό πράξη του εγκλεισμού μέσα σε ένα τζελλι που εν θωρεί το φως του ήλιου. τούτοι οι Άνθρωποι περνούν 23 ώρες μεσσε τουντο τζελλι τζιε ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε βαριανου φκαινουν μια ώρα με στο ;γαλήνιο; περιβάλλον της αυλής των κεντρικών φυλακών. τούτοι οι άνθρωποι εν αόρατοι για την κυπριακή κοινωνία όπως τζιε ο οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος που βρίσκεται στις κεντρικές τζιε σε κάθε φυλακή. Τζινοι που πέρασαν είτε που κρατητήρια αστυνομικών σταθμών η τζιε που τις κεντρικές μπορούν εύκολα να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι υπό εγκλεισμό σε ένα κλουβί . Η ταμπέλα του εγκληματία εν καταστροφική στην κυπριακή πραγματικότητα όσο τζιε κατά την περίοδο της τιμωρίας των <αδικημάτων> αλλά τζιαι μετέπειτα με άτομα που φκεννουν που την φυλακή τζιε ούτε δουλειά εν μπορούν να βρουν. Τώρα το ειρωνικό της υπόθεσης εν οτι την 'ρετσινιά του <εγκληματία> κουβαλά την το κράτος που κρατα  Ανθρώπους παρανομα άνευ αίτιας εννο μια ολόκληρη λίστα που νομοθεσιες τζιε δικαιώματα, καπατουνται χωρίς να νοιάζει κανένα.  Η οδηγία που το ανώτατο (115/2008 (εφόσον δεν υπάρχει εθνικός νόμος που να ορίζει για τις εξαιρέσεις της οδηγίας στο άρθρο 15 παρ.6.)  δηλωνει ξεκαθαρα οτι ο μέγιστος χρόνος κράτησης προς μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής είναι 6 μήνες αρα το κυπριακό κράτος έχει 6 μήνες δικαιοδοσία να τους κρατήσει σε εγκλεισμό τζιε δικαιούται μέσα σε τουντο πλαίσιο να τους απελάσει, μόλις λήξει η 6 μήνη προθεσμία τα άτομα πρέπει να απελαύνονται η να αφήνονται ελευθέρα. Αλλά η  de facto  κατάσταση στην Κύπρο είναι οτι ούτε η απόφαση που το ανώτατο τηρείται αλλά ούτε καν οι δικαστικές εγγυήσεις με άτομα να συλλαμβάνονται χωρίς διάταγμα κράτησης.
Που τις 28/10/2011 52 άτομα που τους 65 αποφασίζουν να ξεκινήσουν  Απεργία πείνας κάποιοι απο αυτούς δεν δέχονται να πιουν ούτε νερό. Οι συνθήκες στις οποίες ζουν τζιε η ψυχική τους κατάστασή μπορεί να γίνει αντιληπτή που το γεγονός Της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου, όπου μπροστά στην κάμερα του μπλοκ 10 ένας 46χρονος Αλγερινός έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με λεπίδες. Το βίντεο της απόπειρας το κατέχει η αστυνομία. Ο άνθρωπος αυτός είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, έχει ζητήσει επανειλημμένα να επιστρέψει στην πατρίδα του και όμως δεν τον αφήνουν. Εδώ και πάνω από δυο βδομάδες έχει δηλώσει ότι αρνείται να λάβει τροφή, και η απόγνωση του είναι που παρακίνησε τους υπόλοιπους συγκρατούμενους να αρχίσουν κι αυτοί απεργία πείνας. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου ένας ακόμα άνθρωπος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με κρεμάλα από σεντόνι και σώθηκε τελευταία στιγμή. Ο Σύριος αυτός κρατείτε για περισσότερο από 1 χρόνο και θέλει να επιστρέψει στη χώρα του αλλά δεν τον απελαύνουν. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που κρατείται 1 χρόνο κατά παράβαση κάθε σχετικής νομοθεσίας, και που ούτε τον απελαύνουν ούτε τον ελευθερώνουν.

Τζινο που γίνεται ομος ξεκάθαρο εν η απανθρωπια τουντης κοινωνιας. Η αστικη δημοκρατια για ακομα μια φορα δειχνει μας τα δοντια της σε μιαν ανευ προηγουμενου ανυποστατη  βαρβαροτητα που σοκαρει αλλα αφηνει πισω της ενα μηδαμινο ιχνος αντιδρασης που τους ευηποληπτους /αφηπνισμενους / αγανακτησμενους πατριωτες που εξεσηκωθηκαν τον αυγουστο για να φαν τον δικτατορα Δημητρακη . αραγε που εχωστηκαν οι aganaktismenoi τζαι ΣΙΑ αραγε εν ωρα να αρκεψουμε να θωρουμε περα που το δαχτυλο μας? Στο μαρι οπως τζιε στη περιπτωση τουτη με τους απεργους η κοινωνια εκαταφερε να δειξει ποσο οιχτρη ενει τζιε ποσο απανθρωπη ενει καθως εμετετρεψε το θανατο 13 ατομων σε πολιτικη προπαγανδα σε μια χωρα που η πολιτικη ταυτοτητα αγνοειται τζιε τουτοι υιοθετησαν τον ρολο του μεσια με εναν δεξιο πολιτικο λογο που ιοθετηθηκε παπαγαλιστηκα που τους αγανακτισμενους που τωρα μετρας τους στα δαχτυλα σου αμαν περασεις που το προεδρικο. Το συγκεκριμενο  θεμα ενεσχιει ελληνικη σημαια μεσα τζιε επειδη  στο επικεντρο εν μεταναστες χωρις χαρτια μεσα σε φυλακες -που η εξουσια καμνει οτι θελει χωρις να δωσει σε κανενα εξηγηση εν εσυγκηνησε κανενα που τους Σουπερμαν του Αυγουστου . Πρωσοπικα θεωρω οτι η αδιαφορια   καθεστοτικων μεσων ενημερωσης ν υποδυκνυει πολλα για τον σημμερινο νεοφιλελευθερισμο. Δειχνει μας ξεκαθαρα την ξενοφοβια τζιε τον ρατσισμο του κυπραιου αλλα τζιε παραλληλα τον φετιχισμο του με την νομιμοτητα. Τουτη η απεργια πεινας τζιε τουτη η παρανομια του κρατους περνα απαρατηρητη ενω εν ενα που τα πιο μεγαλα εγκληματα. Δειχνει μας τουυντο γεγονος το που εφτασε ο μοντερνος καταναλωτης του 21ου αιωνα που αποδεχεται τον ανθρωπο μονο αμαν εσχιει χαρτια τζιε viza.

Καμιαν ανοχη να βαλουμε ενα τελος στο μοντερνο σκοταδισμο

Εμπρακτη αλληλεγγυη στους 52 απεργους

Φωθκια σε ουλλα τα τζελια





Μαυροπουλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου